Onze Rotary Club

Rotaryclub Harelbeke werd zowat 15 jaar geleden opgericht door een 20-tal ondernemers uit Harelbeke, Kuurne en Deerlijk. De club maakt deel uit van een wereldwijde organisatie van 34.000 Rotaryclubs met samen ongeveer 1,2 miljoen leden voor 200 landen of regio’s. Momenteel telt Rotaryclub Harelbeke 41 dynamische leden uit verscheidene beroepstakken, zowel vrouwen als mannen, die representatief zijn voor de gemeenschap waarin wij leven. Wij komen op regelmatige basis samen om te vergaderen met een gastspreker of om een humanitaire activiteit te bespreken. De club is op de hoogte van de noden in de gemeenschap en ondersteunt, via haar fundraising evenementen, sociale projecten zowel op internationaal, nationaal, regionaal als lokaal vlak. De leden mogen een sociaal doel aanbrengen, of de verenigingen komen zelf hun project voorstellen.

Wat is Rotary?

Rotary is een wereldwijde organisatie van vertegenwoordigers uit de zakenwereld en uit de vrije beroepen die humanitair dienstbetoon biedt, hoogstaande ethische normen in het zakelijk en professioneel leven aanmoedigt en werkt aan de opbouw van goodwill en vrede in de wereld. Er zijn ongeveer 1,2 miljoen Rotariërs die behoren tot meer dan 34.282 Rotaryclubs (30 juni 2015) in 168 landen.

Het ledenbestand van een Rotaryclub is een dwarsdoorsnede van de in een bepaalde gemeenschap aanwezige zakenlieden en mensen uit de vrije beroepen. Overal in de wereld komen de Rotaryclubs wekelijks bijeen. Ze zijn niet politiek, godsdienstig, cultureel, ras- of standgebonden.
De voornaamste doelstelling van een Rotaryclub is dienstbetoon, binnen de eigen gemeenschap, op de werkvloer, op nationaal en internationaal vlak. Rotariërs werken projecten uit in verband met de dienst aan de gemeenschap, die zich richten op de meest kritieke problemen van dit moment, zoals de gezondheid van de kinderen, armoede, honger, milieuzorg, analfabetisme en geweld. Zij steunen ook programma’s ten behoeve van de jeugd, educatieve mogelijkheden en internationale uitwisselingen voor studenten, leraren en andere professionals en promoten beroeps- en carrièremogelijkheden. Het permanente Rotarymotto is Service above self.

Voorzitter : Lut Decaluwe
Past voorzitter : Steven Matthys