Het Speelspook

“Spelen is leuk”, “spelen is leren zonder het te weten”, “spelen is een voorbereiding op het latere leven”, “wij hebben thuis geen spelletjes om te spelen”…
Goed speelgoed is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen maar is soms duur. Kinderen veranderen ook graag eens van speelgoed…

In spelotheek hetspeelspook kunnen gezinnen uit Harelbeke en deelgemeenten met kinderen van 3 tot 12 jaar terecht om speelgoed te lenen. Momenteel zijn er meer dan 600 stukken beschikbaar (gezelschapsspellen, Lego, Duplo, Playmobil, buitenspeelgoed). Tevens willen we een ontmoetingsplaats zijn: een babbel, een spelletje spelen,… en dit op een ongedwongen manier. Bijzondere aandacht gaat naar de meest kwetsbare gezinnen en kinderen. Investeren in jonge kinderen is immers belangrijk voor de toekomst: “kleine kinderen – grote kansen”. We willen een “warme plek” zijn waar er samen kan gespeeld worden met ruimte voor ontmoeting en dit voor alle Harelbeekse gezinnen (diversiteit en verbinding).

Het zijn enthousiaste vrijwilligers die de spelotheek open houden, gepast advies geven aan de ouders en kinderen, de spellen in orde brengen, enz.
De spelotheek is elke woensdag open van 16u tot 19u en elke vrijdag van 15u tot 18u en bevindt zich in begeleidingscentrum Aventurijn, Stasegemsestraat 42 te Harelbeke.

Meer info: www.hetspeelspook.be en www.facebook.com/hetspeelspook